Design a site like this with WordPress.com
Kom igang

Hvordan vil fremtidens teknologi påvirke modeindustrien?

Ny teknologi påvirker alle brancher og vil med tiden påvirke vores liv som forbrugere. Men hvordan vil det i særlig grad påvirke modeindustrien? Dette blogindlæg ser nærmere på, hvordan den teknologiske udvikling vil påvirke modeindustrien.

Tidligere model Vanessa Stuhr Ellegaard har om nogen fingeren på pulsen, når det kommer til mode. Få hendes bedste stiltips her.

AR/VR prøverum

Vi har efterhånden taget online-shopping til os som en naturlig del af indkøb og mange går efterhånden sjældent i fysiske butikker. Særligt fordi så mange online shops har gjort det nemt at returnere en vare, hvis den ikke passer. Men hvad hvis det var muligt, at prøve tøjet på hjemme i stuen, før man købte det? Så slap man for besværet med at returnere. Med Virtual Reality vil det være muligt at prøve tøjet på sin krop i et virtuelt univers.

Robot syersker

Produktion af tøj har i årevis været under hårdt kritik og de såkaldte sweatshops er en af modeindustriens dårlige sider. Her er der ofte minimalt tilsyn med arbejdsforhold og i nogle tilfælde børnearbejde. For at kunne producere tøj spå billigt som muligt, er det ofte såkaldte highstreetkæder, der får ørene i maskinen for ikke at have opsyn med deres underleverandører og producenter. Men kan tøjet i stedet produceres af robotter vil problemet med sweatshops forhåbentligt ophøre.

Algoritmer kan forudse trends

At kunne spotte – og endda forudse – trends før de bliver mainstream er en særlig evne som transpottere og antropologer beskæftiger sig – og som modeproducenter og store designere betaler mange penge for at få indblik i. Men hvad hvis det var noget, som algoritmer kunne forudse? Det er der ny teknologi, der tyder på. Baseret data fra de sidste mange årtier, samt globale socioøkonomiske strømninger vil en computer være i stand til at udregne de kommende trends.

Læs mere om Vanessa Stuhr Ellegaard her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

%d bloggers like this: